Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ahad, 30 Ogos 2015

Salam Merdeka ke-52

Selamat Menyambut hari kemerdekaan yang ke-52 kepada seluruh rakyat Malaysia. God Bless!
Merdeka ! Merdeka !Merdeka!......

Pengukuran dan Penentuan Garisan Sempadan Taman Sabah

Banjaran Crocker.

Pertikaian sempadan tanah antara tanah lot orang kampung dan garisan sempadan Taman Sabah telah membawa kami ke lokasi ini bagi tujuan tinjauan kawasan yang dimaksudkan. Kami terlebih dahulu pergi menemui kakitangan taman sabah (incaj) sebelum ke site. Di sepanjang lawatan kami pada waktu itu telah berjalan dengan baik atas kerjasama yang sangat baik diberikan oleh staf taman sabah yang peramah lagi mesra.

Keadaan bentuk muka bumi yang tinggi sedikit sebanyak memberi kesukaran kepada perjalanan kami menuju ke tapak lawatan ditambahkan lagi hujan yang lebat (baru berhenti) pada waktu itu menyebabkan tanah agak licin untuk di daki.

Namun seperti yang anda ketahui bahawa kami sebagai Tukang Sukat Tanah bertanggungjawab membantu melaksanakan dan memproses kerja-kerja ukur tanah dan pemetaan bagi tujuan penyediaan infrastruktur ukur, menentu, menanda dan mengukur tanda sempadan lot tanah, sempadan Negeri, dan sempadan Antarabangsa serta menyediakan pelan dan memproses kerja-kerja ukur tanah dan pemetaan secara berkomputer untuk mendapatkan satu hasil kerja yang berkualiti, kemaskini dan tepat. Sudah semestinya masalah pertikaian garisan sempadan ini akan selesai dengan baik selepas kerja pengukuran siap dijalankan sepenuhnya.