Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sabtu, 26 April 2014

MH370 Pulanglah

Motivasi Kejayaan

Sebagai Pendorong Kehidupan kita........

Ada seorang perenang yang telah menjuarai banyak kejohanan, termasuklah di sukan Olimpik. Akhirnya dia memutuskan ingin mencuba cabaran yang lebih dahsyat lagi iaitu ingin mencatat rekod dunia dengan berenang menyeberangi Laut China Selatan. Untuk persiapan, si perenang focus berlatih hampir tiap hari untuk menguatkan staminanya. Dia juga berlatih berenang di air dingin kerana kadangkala air laut tiba-tiba saja boleh menjadi sangat dingin mengikuti cuaca yang tidak menentu.

Segala persiapan sudah dilakukan dan dari kekerapan yang dia jalankan sudah pasti mampu menyeberangi laut tersebut. Si perenang sangat optimis bahawa dia akan memecahkan rekod sebagai perenang pertama di dunia yang menyeberangi Laut China Selatan tersebut.

Hari yang di nanti telah pun tiba, namun ada satu perkara yang tidak dia pedulikan, iaitu gangguan kabus yang boleh menghalangi pandangan mata. Dia tidak menghiraukan kehadiran kabus ini kerana dia berasa yang diperlukankan adalah stamina berenang, bukan pandangan mata. Dia mula berenang dan bertekad terus berenang sampai ke hujung pantai. Pada ketika dia berenang dia tidak tahu garis finish, dia mula berasa telah berenang terlalu lama, tapi garis finish masih tidak kelihatan. 

Dia terus berenang kuat-kuat dan berharap garis pantai akan segera kelihatan. Tapi setelah sekian lama berenang dengan penuh semangat, dia masih belum sampai juga di garis pantai. Dia mulai putus asa, dan mula berfikir sudah terlalu lama ia berenang akan tetapi seperti garis pantai tidak juga kelihatan. Akhirnya dia menyerah. Ketika kabus menghilang, ternyata dia menyerah hanya sekitar 5 meter dari bibir pantai. Seandainya dia tahu, dia pasti masih kuat berenang 5-10 meter lagi.. tapi dia memutuskan menyerah kerana semangatnya telah hilang oleh kabus.

Penerapan:
Seringkali orang telah berusaha dan bekerja keras untuk mencapai kejayaan dan mereka mula menyerah kalah ketika hanya selangkah dari garis kejayaan..Oleh kerana itu, jika kita telah memutuskan untuk berjuang, jangan pernah berhenti, jangan pernah menyerah, jangan pernah berputus asa, sehingga kita benar-benar mencapai tujuan kejayaan.. Bak kata seekor katak, “I can’t jump high, but I never jump backward”.

Jumaat, 25 April 2014

Lawatan President Amerika Barack Obama Ke Malaysia

Hari ini 25/04/2014 @ Sabtu merupakan lawatan rasmi President Amerika, Barack Obama Ke Malaysia yang dijangka akan tiba pada tengah hari nanti.Lawatan pertama Presiden Amerika Syarikat dalam tempoh 48 tahun sejak lawatan Presiden Lyndon B. Johnson pada 1966. Obama juga akan melakukan lawatan ke Jepun dan Korea Selatan sebelum mengakhiri lawatan ke Asia di Filipina.

Sesuatu yang baru sewaktu berada di Hutan


Rumah Penginapan ditengah hutan tiada bekalan elektrik tapi menggunakan kaedah tenaga solar untuk mendapatkan tenaga elektrik. Ini memang jarang ada. kemungkinan besar ia memerlukan perbelanjaan yang tinggi untuk kaedah tenaga solar ini.

kadangkala  idea itu timbul apabila perut sudah mula lapar. Masa ini kami tidak mempunyai sebarang peralatan memasak yang ada cuma beberapa bungkus stok maggie dalam  beg. Fikir punya fikir, idea tiba-tiba muncul maggie masak dalam bambu. Ia seakan-akan 'lemang maggie'. Rasanya memang enak.

Briefing daripada safety officcer mengenai langkah-langkah keselamatan yang perlu diambil ketika berada didalam hutan.Kg.Tenompok, Kundasang, Ranau. - Tanah Untuk di Jual

Lot Tanah berhampiran dengan penginapan Rose cabin (kundasang) jalan Kota Kinabalu - Ranau
Lokasi: Berhampiran dengan Penginapan Rose Cabin, Kundasang. 
(Facing Gunung Kinabalu)
Anual Rent = $1.50
Posisi Lot 1.
Area = 2.00Acs (Native Title)
Plan No. = 15185
Survey No. = 1693

Kg. Tenompok
NT.063015332
Lot 1 (Rujuk Plan)
Keluasan Lot: 2.00Ac
Rujukan Kordinat
Lat:   5°59'53.92"N
Long: 116°33'19.96"E

Serius Buyer Sahaja.

Hubungi: 
Tukang Sukat Tanah
Hp: 01119568959 (WhatsApp)
Email: tukangsukat@gmail.com

Total Station Key Chain

Total Station Key Chain and Malaysian Surveyor DiaryHanya Tukang Sukat Tanah saja yang tahu betapa gembiranya memiliki key chain Total Station seperti ini. Ia tidak terdapat dimana-mana. Ada tempahan barulah produk ini dihasilkan. Maka masih boleh dihitung berapa orang yang memilikinya.  Saya antaranya... yahhhooo...!!!! ^_^